Прем’єр Британії на червень оголосила дострокові вибори парламенту

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей сьогодні, 18 квітня, оголосила про намір провести дострокові парламентські вибори 8 червня.

Глава британського уряду заявила, що це “в інтересах Британії”, повідомляє ВВС.

“Це єдиний спосіб, який “гарантує визначеність і стабільність на роки вперед – провести ці вибори і заручитися вашою підтримкою для рішень, які я ухвалюватиму”, – зазначила Мей.

За її словами, необхідність проведення дострокових виборів зумовлена тим, що парламент залишається розділеним щодо питання виходу Великої Британії з Європейського Союзу.

“В останні тижні лейбористи погрожували проголосувати проти остаточної угоди, якої ми досягнемо з Європейським Союзом. Ліберал-демократи заявили, що вони хочуть завести роботу уряду в глухий кут. Шотландська Національна партія заявляла, що голосуватиме проти законодавства, яке формально скасовує членство Великої Британії в ЄС. Якщо ми не проведемо загальні вибори зараз, їхні політичні ігри триватимуть”, – додала прем’єр.

Мей повідомила, що внесе законопроект щодо позачергових виборів на розгляд парламенту вже цієї середи. Дострокові вибори бде призначено, якщо це рішення прем’єра підтримає не менше двох третин депутатів у Палаті громад.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін раніше заявляв, що його партія підтримує дострокове голосування.

Раніше на Даунінг-стріт заперечували, що Мей оголосить вибори раніше 2020 року, коли мало відбутися планове голосування.

Читайте також:

Британська палата лордів проголосувала проти ще одного референдуму щодо виходу з ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна