Оголошено збір коштів на фільм про соліста Паризької опери Василя Сліпака-“Міфа”, який загинув в АТО

 

Оголошено збір коштів на документальний фільм “Міф” – про загиблого в АТО Героя України, соліста Паризької опери Василя Сліпака.

Станом на 18 квітня із запланованих 300 тисяч гривень зібрано трохи менше 20 тисяч. Зробити пожертву можна на платформі “Спільнокошт” тут.

Робота над стрічкою триває вже понад півроку – відзнято багато матеріалу як на сході України, у Львові, Києві та в Парижі. Знімальна група їздила на позиції, де перебував батальйон бійця ДУК Сліпака, спілкувалися з його бойовими побратимами, зустрічалася з його однокласниками, друзями дитинства, вчителями, викладачами в музичному училищі у Львові, колегами по волонтерській діяльності, артистами, композиторами й диригентами у Франції та Україні, коханими, братами, батьками.

У фільмі будуть задіяні також архівні відеоматеріали, збирати які допомагав брат Василя – Орест Сліпак.

“Тепер  ми звертаємось до колективного фінансування, щоб мати можливість залучити кращих фахівців та зробити якісний постпродакшн фільму: монтаж, графіку, озвучення, кольорову корекцію та корекцію зображення пошкоджених архівних кадрів. Також ми плануємо використати у фільмі анімацію. Значна частина коштів необхідна для створення анімаційних епізодів у фільмі”, – звертаються до потенційних жертводавців автори стрічки.

Якщо коштів буде зібрано більше, ніж заплановано, надлишок обіцяють використати для представлення фільму на міжнародних кінофестивалях.

Зазначається також, що бажання придбати права на показ стрічки вже висловили кілька українських та французьких телеканалів.

Трейлер фільму “Міф”

Синопсис

“МІФ” – це документальна історія життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Ще юнаком він поїхав зі Львова співати в Канаду та США, виступив у Карнегі-холл. Вигравши міжнародний конкурс у Франції, став солістом Паризької опери.
Однією з найулюбленіших композицій була арія Мефістофеля. Саме від імені цього персонажа згодом Василь взяв собі псевдо – Міф.
Василь прожив у Франції 19 років і здобув все: ім’я, улюблену роботу, вірних друзів і кохання.

Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом створив потужну волонтерську організацію “Українське братство”.
Здавалося б, робив достатньо, як для людини творчої професії. Але Василь вирішив залишити сцену та багатообіцяючу кар’єру в Європі й стати до лав добровольців.

Під час виконання бойової задачі Василь “Міф” Сліпак загинув від кулі снайпера.

Василь Сліпак на сцені

“Чи варто митцям брати до рук зброю, чи боротись в інший спосіб? Чому друзі та рідні не відмовили Василя йти на фронт? Що важливіше – кохання до дівчини чи до Батьківщини? Україна понад усе – чи не все?” – відповіді на ці та інші питання обіцяють дати в документальному фільмі “Міф”.

Автор проекту – Діана Карпенко.
Режисер, автор сценарію – Леонід Кантер. Режисер, оператор – Іван Ясній.

Нагадаємо, представники бойовиків передали Україні документи вбитого добровольця Сліпака на переговорах у Мінську, що свідчить про загибель “Міфа” під час наступу на контрольовану ворогом територію.
Про цю атаку писала також Лера Бурлакова (“Правосеків кидали на штурм під Світлодарськом, щоб зменшити офіційні втрати”).

Читайте також:

Президент передав “Золоту зірку” батькам співака “Міфа”-Сліпака, загиблого на Світлодарській дузі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна