Кремль відправить в ОРДЛО фахівців для активізації антиукраїнської пропаганди

 

Російські куратори в адміністраціях ватажків “ДНР” і “ЛНР” повідомили про вимогу адміністрації президента РФ щодо активізації цілеспрямованої інформаційно-пропагандистської роботи на підконтрольних Україні територіях (насамперед – із цільовою аудиторією в Донецькій і Луганській областях), з використанням підконтрольних бойовикам ЗМІ, соцмереж, агентури на прифронтових територіях. Про це повідомляє група “Інформаційний спротив” (координатор – Дмитро Тимчук).

Зазначається, що пріоритетні пропагандистські теми – успіхи і досягнення в реалізації “гуманітарної програми за возз’єднання народу Донбасу”, негативна соціально-економічна ситуація на підконтрольній Києву території, “зростання невдоволення українськими військовослужбовцями діями свого командування та української влади в цілому”.

З метою реалізації даної задачі очікується прибуття найближчим часом в Донецьк і Луганськ додаткових груп фахівців із Росії.

Водночас, за оперативними даними “ІС”, у середовищі керівництва телеканалу “Оплот ТВ”, що здійснює мовлення на тимчасово окупованій території Донецької області і підконтрольний ватажкові “ДНР” Олександру Захарченку, відзначається зростання невдоволення відсутністю фінансування цього медіаресурсу з бюджету “ДНР”. Так, з липня 2016 року “Оплот ТБ” переведено в “державну власність ДНР”, однак канал не перебуває на балансі даного формування і не отримує “бюджетного фінансування”. Епізодично фінансову підтримку надають “благодійники” з РФ, проте цих коштів вкрай недостатньо. В зв’язку з чим відмічаються відкриті відмови керівництва телеканалу виконувати розпорядження “міністерства інформації ДНР”.

Читайте також:
Російський куратор ОРДЛО пропонує Києву обмін:
зняття блокади – повернення підприємств

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна