У Росії затримали гаданого організатора теракту в метро Петербурга

 

У Росії в Одинцовському районі Московської області затримали одного з передбачуваних організаторів теракту в метро Санкт-Петербурга Аброра Азімова. Про це повідомляє агенці РІА “Новости” з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ РФ.

“Федеральною службою безпеки в рамках порушеної СК Росії кримінальної справи за фактом терористичного акту 3 квітня в метрополітені міста Санкт-Петербурга в Одинцовському районі Московської області затриманий один з організаторів розслідуваної злочину, виходець з Центральноазіатського регіону Азімов Аброр Ахралович, 1990 року народження”, йдеться в повідомленні ЦГЗ.

Зазначається, що затриманий здійснив підготовку терориста-смертника Джалілова.

В даний час Азімов доставлений для проведення слідчих дій у Слідчий комітет РФ.

Як повідомла “Новинарня“, в Санкт-Петербурзі 3 квітня під час відправлення поїзда метро зі станції “Сінна площа” в напрямку станції “Технологічний інститу” стався вибух. Потужність вибухового пристрою оцінили в 200-300 грамів у тротиловому еквіваленті. Крім терориста, загинули 14 людей, в лікарнях перебували 49 постраждалих. Крім того, ще один вибуховий пристрій виявили і знешкодили на станції “Площа Повстання”. Того дня в місті перебував президент Путін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна