У Латвії почалися великі навчання країн НАТО

 

Великі міжнародні військові навчання 14-й “Літній щит” (Summer Shield 14) почалися в понеділок, 17 квітня, в Латвії.

За даними МО країни, в навчаннях задіяно понад 1,2 тисячі військовослужбовців із Латвії, Литви, Естонії, США, Канади, Німеччини, Люксембургу, Словаччини, Румунії, Болгарії, Швеції та Великої Британії.

Щорічні маневри проходять на військовому полігоні в Адажі та на прилеглій до нього території і триватимуть до 30 квітня.

Мета навчань – виробити навички проведення бойових операцій на рівні батальйонів і бригад.

“Цього року під час навчань відпрацьовуватиметься широкий спектр можливостей підтримки бою – артилерійська підтримка, протиповітряна оборона, розвідка, захист проти зброї масового знищення, протитанкові та інженерно-технічні можливості. Свої навички також будуть покращувати передові спостерігачі об’єднаної вогневої підтримки та контролери повітряної підтримки, а також медична рота і підрозділи транспортування”, – зазначає оборонне відомство.

Навчання Summer Shield проводяться в Латвії з 2004 року, спочатку їх головним завданням була підготовка підрозділів для участі в операції в Іраку. З 2014 року ці маневри були включені у план навчання НАТО та відкриті для участі будь-якій країні Альянсу.
Торік у цих навчаннях взяли участь понад 1,3 тис. військовослужбовців з Латвії, Литви, США, Канади, Фінляндії та Німеччини.

Читайте також:
Сейм Латвії не дозволив громадянам країни служити в українській армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна