У “Борисполі” затримали російську біженку з чотирма дітьми, яку в РФ підозрюють у тероризмі

 

У понеділок, 17 квітня, в аеропорту “Бориспіль” українські прикордонники затримали громадянку Росії, яка перебуває в міжнародному розшуку.
Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ДПСУ, затримання відбулося під час оформлення пасажирів рейсу “Амман – Київ”.

“30-річна громадянка Російської Федерації розшукується в рамках проведення заходів щодо пошуку злочинців по лінії Інтерполу за статтею 205.5 частина 2 «Организация деятельности террористической организации и участие в деятельности такой организации» Кримінального кодексу Російської Федерації та прибула в Україну з Йорданії з чотирма неповнолітніми дітьми з метою отримання статусу біженця”, – ідеться в повідомленні.

Зі сканів паспортів дітей 2010, 2011, 2014, 2016 р.н. видно, що вони народилися в Дагестані (двоє), Ставропольському краї, ще один паспорт виданий у Єгипті.

За даним фактом повідомлено СБУ та українське бюро Інтерполу в Києві.

Громадянці було роз’яснено вимоги чинного законодавства України та вручено пам’ятку “Інформація для осіб які на законних підставах прибули в Україну з метою визнаними бути біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні”.
Наразі особу разом з дітьми  передано співробітникам Національної поліції.

Також прес-служба ДПСУ повідомляє, що напередодні, 16 квітня, в аеропорту “Бориспіль” прикордонники затримали громадянина Росії, якого розшукував Інтерпол.
40-річного росіянина, який прилетів авіарейсом “Стамбул-Київ”, правоохоронні органи РФ розшукували з 2016 року для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 3, 4 ст. 159 КК РФ – “шахрайство”.

Читайте також:
Група підозрілих росіян, затриманих в “Борисполі”, дуже змахує на військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна