Теракт в Алеппо: від вибуху бомби біля автобусів із біженцями загинуло більше 110 людей

 

У Сирії внаслідок вибуху бомби біля автобуса з біженцями з Алеппо загинуло щонайменше 112 людей. Теракт було скоєно в суботу, 15 квітня.

Сирійські рятувальники зазначають, що кількість загиблих може збільшитися, повідомляє Reuters з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Вибух вразив автобуси, які проводили евакуацію шиїтських мирних жителів з району Алеппо. Загиблі були в основному жителями сіл Аль-Фуа і Кефрая в провінції Ідліб. Але серед загиблих є також військові опозиційних до уряду Башара Асада сил, які охороняли конвой.

Офіційні ЗМІ Сирії повідомили, що теракт був здійснений терористом-смертником, який підірвав поруч із автобусами замінований автомобіль. Відповідальність за напад станом на 14:00 неділі не взяла на себе жодна організація.

У складі конвою перебували щонайменше 5 000 людей, більшість із них – цивільні особи. Також в конвої було кілька сотень військовослужбовців армії Асада, яким було надано безпечний прохід з двох шиїтських сіл, оточених військами опозиції.

Повідомляється також, що в рамках домовленості щодо евакуації понад 2 000 осіб, включно з військовими, отримали безпечний прохід із Мадая, міста під Дамаском.

Турецька інформагенція Анадолу опублікувала у своєму “Твіттері” відео наслідків теракту в Алеппо.

 

 

Шиїтів з Алеппо за їхнім бажанням евакуюють на території, контрольовані військами Асада. В обмін на території, контрольовані повстанцями, мають приїхати суннітські повстанці із сім’ями.

Читайте також:

Комісія ООН: У битві за Алеппо військові злочини вчиняли обидві сторони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна