В Україні під вартою більше 300 росіян. Лутковська запрошує провідати “за обміном”

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляє, що під вартою в Україні перебувають більше 300 росіян. Про це вона сказала в інтерв’ю “5-му каналу” 14 квітня.

Омбудсман повідомила, що відправила список цих осіб російській колезі Тетяні Москальковій і запропонувала тій відвідати їх для оцінки умов їхнього утримування.

“Я надіслала список із понад 300 громадян РФ, які зараз перебувають у місцях несвободи в Україні, і якими вона (Москалькова) може бути зацікавлена як омбудсмен”, – заявила Лутковська.

У свою чергу Лутковська просить дозволу відвідати 12 українців, що утримуються під вартою у Росії, серед яких журналіст Роман Сущенко, режисер Олег Сенцов, кримський активіст Олександр Кольченко та інші.

Українська уповноважена повідомила, що наразі не отримала відповіді від російської колеги.

Водночас вона зазначила, що задоволена рівнем діалогу й взаємодії з Москальковою, передають “Українські новини“.

Читайте також:
Після візиту до кримських татар у СІЗО Сімферополя омбудсмани України й РФ побували в Миколаєві у дезертирів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна