У Бахчисараї заарештували шістьох кримських татар

 

Бахчисарайський районний суд в окупованому РФ Криму заарештував шість осіб, затриманих напередодні силовиками, звинувативши їх у пропаганді ісламської організації “Хізб ут-Тахрір” та опорі співробітникам внутрішніх справ.
Про це повідомив адвокат обвинувачених Едем Семедляев, пише DW.com.

Засідання підконтрольного Росії Бахчисарайського райсуду тривало кілька годин у закритому режимі. Адвокатів допустили тільки до деяких затриманих. Кілька десятків близьких і знайомих обвинувачених не змогли потрапити всередину. Весь цей час вони перебували біля будівлі.

Сейдамет Мустафаєв і Мідат Муждабаєв, у чиїх будинках провели обшуки, отримали 12 та 3 доби адміністративного арешту відповідно.

Семедляев розповів, що його підзахисного Мустафаєва звинуватили в пропаганді символіки панісламської організації “Хізб ут-Тахрір”.

“Матеріали справи були зібрані похабно, видно, що слідчі сильно не морочилися. Ми подали клопотання про допит осіб, які проводили експертизу, але суд нам відмовив”, – додав адвокат.

Одного з шести затриманих, які прийшли до будинків обвинувачених на знак солідарності, відпустили без пояснення причин. Решту суд звинуватив у вчиненні опору поліцейським і призначив їм різні види покарання.

Азіз Азізов і Мустафа Абдураманов отримали по 7 діб адміністративного арешту. Ремзі Зудієв, що страждає на цукровий діабет і переніс важку операцію на серці, засуджений на 3 доби. Ескендер Меметов отримав 2 доби арешту. Шевкету Абдураманову суд виніс рішення про накладення штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Адвокат зазначив, що всі вироки будуть оскаржені.

Читайте також:
Стало відомо, що в Криму зникли ще двоє татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна