У Німеччині вилучають підручники з “російським” Кримом на карті

 

Німецьке Федеральне відомство з питань міграції та біженців прийняло рішення про вилучення зі списку схвалених підручника з вивчення німецької мови для емігрантів, у якому міститься карта, де анексований Крим позначений як частина Росії.

Підручник із вивчення німецької мови під назвою «Просто добре! Німецька для інтеграції» (Einfach gut! Deutsch für die Integration) надрукувала організація, що діє за підтримки уряду.

У прес-службі BAMF у Нюрнберзі зазначили, що за підсумками перевірки прийняли рішення терміново вилучити обидва посібники TELC (The European Language Certificates) зі списку схвалених.

За словами прес-секретаря відомства Андреа Брінкмана, відомство не брало участі ні в розробці, ні у фінансуванні навчальних посібників.

«Ми шкодуємо, що в одному зі схвалених нами навчальних посібників міститься помилкова карта. При цьому, ми особливо відзначаємо, що цим не хочемо зробити політичну заяву», – повідомила Брінкман.

У червні 2016 року підручники отримали тільки попереднє схвалення відомства – TELC на той момент не надала остаточний варіант для друку. За словами Брінкман, крім деяких доповнень і вступного слова, не було й карти, яку тепер критикують.

У BAMF повідомили, що, незважаючи на виключення підручників зі списку схвалених, організатори курсів зможуть продовжити з ними працювати. Відомство проінформує тих, хто вже користується підручником, що в них міститься помилкове зображення Криму. Компанія-автор підручників виправить помилку, а підручники можна буде замінити.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна