НАЗК за вказівкою Матіоса “з міркувань безпеки” вилучила з сайту сотні декларацій

 

Після поновлення роботи реєстру НАЗК із сайту зникли понад 200 декларацій прокурорських працівників. Про це 14 квітня повідомило видання “Бігус інфо” з посиланням на аналітиків проекту “Декларації“.

До цього сайт НАЗК тиждень не працював через нібито “технічні роботи”.

Більшість держслужбовців, чиї декларації приховані – працівники Генеральної прокуратури України та військових прокуратур.
Серед них, зокрема, заступники Головного військового прокурора Віктор Король і Дмитро Борзих, начальник слідчого відділу Головної військової прокуратури ГПУ Сергій Личик та Військовий прокурор Маріупольського гарнізону Олег Улановський.

З повним списком “зниклих” декларацій, а також копіями цих документів, які були раніше збережені аналітиками проекту “Декларації”, можна ознайомитись тут.

Згодом цього дня в НАЗК пояснили, нібито декларації низки посадовців військової прокуратури були вилучені з реєстру на підставі “рішення про застосування спеціальних заходів безпеки”.
Відповідну інформацію Агентство поширило у п’ятницю ввечері.

“Декларації низки посадових осіб військової прокуратури були вилучені на підставі відповідного рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки цих працівників та їх близьких родичів відповідно до статей 10, 13, 14 Закону України “Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів”, а саме – постанови заступника Генерального прокурора України – головного військового прокурора Матіоса А. В”, – сказано в повідомленні.

У НАЗК зазначили, що “такі заходи мають виключний та тимчасовий характер”.

У відомстві підкреслили, що приховані декларації зберігаються на ресурсах реєстру і є доступними для перевірки.

“Рішення НАЗК ґрунтується на статті 17 зазначеного Закону та прийнято з усвідомленням можливих негативних наслідків невиконання постанови. При цьому слід зазначити, що невжиття, несвоєчасне вжиття достатніх заходів для безпеки працівників правоохоронних органів або осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, або розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист, тягне за собою відповідальність відповідно до законодавства”, – сказано у заяві.

Читайте також:
Головний військовий прокурор має дві ділянки,
чотири дорогі годинники й жінку-мільйонерку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна