Із Генпрокуратури звільнили скомпрометованого Суса з “бабусею на Audi Q7”

 

Старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса звільнили за те, що він не вніс до своєї декларації інформацію про житло та автомобіль. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело в ГПУ.

“За систематичне грубе порушення вимог Законів Україні “Про запобігання корупції”, “Про прокуратуру”, правил прокурорської етики, вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його чесності та непідкупності органів прокуратури, звільнити…” – сказано у наказі про звільнення Суса.

Згідно з документом, Сус не вказав у декларації за 2015 рік зареєстрований на нього Citroen C4, а також не вказав у деклараціях за 2015-й та 2016 роки дані про тимчасове користування приміщенням (кімнатою) у Києві, продаж автомобілів Peugeot 406 та Citroen C4.

Раніше стало відомо, що Суса звільнили 13 квітня. Сам чиновник заявив, що дізнався про це від журналістів.

Як відомо, 30 листопада 2016 року Дмитро Сус був призначений старшим слідчим в особливо важливих справах 6-го відділу з розслідування кримінальних проваджень департаменту з розслідування особливо важливих справ ГСУ ГПУ.
До цього Сус працював у департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, який називали “департаментом Кононенка-Грановського”, за прізвищами депутатів від БПП, що нібито мають вплив на цей підрозділ.
Раніше повідомлялося, що Генпрокурор Юрій Луценко за брехню в декларації та анкеті оголосив догану Сусу.

Слідчий Дмитро Сус забув вказати в анкеті доброчесності прокурора авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. грн., що, як з’ясували журналісти, належало його 85-річній бабусі.

У серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками Генпрокуратури та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом. В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, тоді як у НАБУ стверджують, що мали на це санкцію суду.
Тоді слідчі ГПУ затримали детективів НАБУ, незаконно утримували і катували їх протягом багатьох годин. Ввечері сам Сус відвіз їх до будівлі НАБУ.

Раніше Сус зачитував підозру екс-заступнику генпрокурора Віталію Каську та був задіяний у кількох інших резонансних справах.

Читайте також:
Якби е-декларування запрацювало, слідчий ГПУ Сус міг би загриміти за ґрати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна