Прокуратура АР Крим просить запобігти відвіданню європейцями форуму в Ялті

 

Прокуратура АР Крим звернулася до МЗС України з проханням запобігти відвіданню іноземцями економічного форуму в Ялті (тимчасово окупована територія Криму). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

За даними ГПУ, “міжнародний економічний форум”, в якому передбачається участь представників іноземних держав, відбудеться у квітні.

Прокуратура простить Міністерство закордонних справ проінформувати представництва іноземних країн про неприпустимість порушення українських законів щодо порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму та про юридичну відповідальність за це.

“Зважаючи, що організаторами форуму виступають незаконно утворений орган – “уряд” Республіки Крим – та фонд “Ялтинського міжнародного економічного форуму” при підтримці адміністрації президента Росії, участь у такому заході офіційних іноземних представників може розглядатися як визнання останніми зміни статусу Криму та легітимності окупаційного режиму”, – йдеться в повідомленні.

Прокуратура АР Крим попереджає про невідворотність покарання за порушення законодавства України.

Напередодні, 11 квітня, посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко надіслала листа лідеру Партії незалежності Об’єднаного Королівства (UKIP) Полу Наттоллу, в якому висловила протест у зв’язку з відвідуванням її членами окупованого Криму, передає “ЄП”.

У Міністерстві закордонних справ України перевіряють інформацію у російських ЗМІ також про візит іспанських політиків та бізнесменів до окупованого Росією Криму.

Читайте також:
Прокуратура АР Крим порушила справу за фактом візиту на півострів французьких депутатів

Італійська поліція заарештувала “віджаті” кримські вина
на стенді РФ у Вероні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна