Литва почала тренувати відбиття диверсії “зелених чоловічків” із сусідньої держави

 

Прикордонники, поліцейські і співробітники громадської безпеки Литви взяли участь у навчаннях з відбиття диверсантів на державному кордоні. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайт Delfi.

Згідно з легендою навчань, що відбулися 11 квітня, спеціальні сили недружньої Литві держави Удія незаконно перетнули кордон і збираються зайняти одну з прикордонних застав, а також комісаріат поліції Шальчінінкай. Після того, як сили Удії були помічені, на прикордонній ділянці зник радіозв’язок.

Ішлося вторгнення близько 30 диверсантів, яким вдалося зайняти комісаріат поліції. Понад десять поліцейських під час вторгнення були, за легендою, “вбиті”.

“Імітувалося вторгнення “зелених чоловічків” на територію Литви, висадка з поїзда”, – повідомив міністр внутрішніх справ Еймутіс Місюнас.

Оборонні і правоохоронні відомства Литви занепокоїлася гібридними погрозами після окупації Криму Росією в 2014 році.
Як відомо, “зеленими чоловічками” були названі російські військові, які в 2014 році почали окупацію українського півострова. Однак литовський міністр не підтвердив, що в ході навчань готувалися протистояти саме російським диверсантам.

Читайте також:
Країни ЄС і НАТО створили центр протидії гібридним загрозам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна