92% громадян України вважають себе етнічними українцями. СОЦІОЛОГІЯ

 

92% громадян України вважають себе етнічними українцями і лише 6% – етнічними росіянами.
Про це свідчать дані соціологічного опитування Центру Разумкова, пише ZN.ua.

Згідно з результатами дослідження, серед етнічних українців 77% відчувають свою приналежність тільки до однієї національності, при цьому серед етнічних росіян такої точки зору дотримуються лише 39%.

Також спостерігається тенденція, згідно з якою чим молодший респондент, тим більше ймовірність, що він ідентифікує себе як етнічний українець.
Так, люди у віці 60 років і більше називають себе корінними українцями у 87% випадків, а ось відповідна частка молоді, якій від 18 до 29 років, складає 96%.

У регіональному зрізі найбільше “етнічних українців” у Центрі – 96% та на Заході – майже 95%. Найменше – на Донбасі – 68,6%.
На Півдні (без Криму) таких 90%, на Сході – майже 89%.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова 3-9 березня серед 2016 респондентів у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна