Порошенко провів консультації з главою Держдепу США Тіллерсоном перед поїздкою до Москви

 

Президент Петро Порошенко провів телефонні консультації з державним секретарем Сполучених Штатів Рексом Тіллерсоном напередодні американо-російських переговорів у Москві.
Як передає “Новинарня“, про це 11 квітня повідомила прес-служба АП.

“Держсекретар Тіллерсон запевнив, що США підтримують територіальну цілісність України і наполягають на виконанні Мінських домовленостей, зокрема на важливості забезпечення режиму припинення вогню.
Керівник зовнішньополітичного відомства США підкреслив, що Вашингтон не допустить жодних пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Україні та Сирії”, – ідеться в повідомленні Банкової.

Президент Порошенко подякував за підтримку України в її боротьбі проти російської агресії на Донбасі і невизнання анексії Криму.

Він “наголосив, що сьогодні Україна і США разом захищають демократичні цінності, які об’єднують наші країни, тому санкції мають бути збережені до повного відновлення територіальної цілісності України.

Співрозмовники домовилися продовжити двосторонні консультації після візиту Рекса Тіллерсона до Москви, зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, візит Тіллерсона до РФ відбувається на тлі загострення відносин Росії і США після авіаудару американців по авіабазі в Сирії, де перебували зокрема й російські військові. Глава Держдепу демонстративно виключив із програми візиту зустріч із президентом Путіним.

Читайте також:
Глава Держдепу США їде до Москви у справі про хімічну атаку в Сирії

Лавров заявив, що режим Асада не застосовував хімічну зброю.
Конгрес США розглядає нові санкції проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна