Наступник “кукурудзника” Ан-2-100 встановив світовий рекорд. ВІДЕО

 

Український літак Ан-2-100, який є сучасною модифікацією “кукурудзника” Ан-2, встановив світовий рекорд з підняття найбільшої ваги для цього класу літаків.
11 квітня на території льотно-випробувальної бази держпідприємства “Антонов” у смт Гостомель Ан-2-100 підняв вантаж рекордної для свого класу ваги – 3202 кг – на висоту 2700 м. Про це повідомили у прес-центрі підприємства.

Як відомо, максимальне комерційне навантаження Ан-2-100 становить 1500 кг, нормальна злітна маса – 4660 кг.

Таким чином, біплан українського виробництва підняв фактично такий тягар (у вигляді металевих блоків), як важить сам.

Рекордний політ здійснив екіпаж льотчиків-випробувачів ДП “Антонов”: командир Сергій Тарасюк та другий пілот Валерій Єпанчинцев.

“Цей екіпаж відомий зокрема завдяки експедиції на літаку Ан-3 на Південний Полюс, де льотчики встановили прапор України”, – йдеться в повідомленні держпідприємства.

Як відомо, Ан-2100 – ремоторизований літак, із турбовентиляторним двигуном МС-14 виробництва “Мотор-Січ” (Запоріжжя), оснащений реверсивним повітряним гвинтом АВ-17. Здійснив перший політ 10 липня 2013 року. Призначений для пасажирських, вантажних та змішаних пасажирсько-вантажних перевезень на місцевих повітряний лініях. Здатний автономно експлуатуватися на невеликих аеродромах, у широкому діапазоні висот аеродромів, за простих та складних кліматичних та метеорологічних умов.

Читайте також:
Під Києвом відбувся політ першого “Антонова”
без російських комплектуючих. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна