Італійська поліція заарештувала “віджаті” кримські вина на стенді РФ у Вероні

 

Партія вин, вироблених в анексованому РФ Криму, була заарештована на міжнародній виноробній виставці Vanitaly в італійській Вероні. Про це повідомив підконтрольний Росії “глава Криму” Сергій Аксьонов.

“Поїхали на виставку виробники кримського вина, ряд кримських підприємств – у Верону, в Італію. Італійська поліція вчора незрозуміло з яких причин заарештувала всю продукцію на виставці”, – передає слова Аксьонова російське агентство ТАСС.

За словами Аксьонова, він “не знає причини прийняття такого рішення”, а російське МЗС займається цим питанням.

Напередодні стало відомо, що на виставці Vanitaly росіяни на своєму стенді просувають вина з окупованої території Криму.

Один із учасників виставки Олексій Любецький – керівник проекту UA2EU, що займається просуванням українського експорту, – повідомив про порушення у фінансову поліцію Італії, карабінерам та в інші правоохоронні органи.

Речниця МЗС України Мар’яна Беца розповіла, що міністерство направило ноту італійській стороні та звернулося до адміністрації виставки з метою недопущення експонування товарів з окупованого Криму.

Як відомо, Європейський Союз не визнає анексію Криму Росією. У 2014 році ЄС запровадив санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин та алкогольних напоїв.

Читайте також:
Москва остаточно “віджала” кримський НДІ “Магарач”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна