За добу на Сході двоє бійців поранені, ворог активно задіює БМП

За минулу добу, 9 квітня, російсько-терористичні війська 44 рази обстріляли позиції Збройних сил України. Двоє українських захисників отримали поранення. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на Приморському (Маріупольському) напрямку. Тут, у районі Новотроїцького, противник накривав наших захисників вогнем 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів та озброєння БМП. Оборонців Водяного, Лебединського та Красногорівки ворог обстрілював з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах поблизу Гнутового та Новогнатівки гатив із гранатометів, а в районі Павлополя та Новомихайлівки – з великокаліберних кулеметів. Із БМП та стрілецької зброї терористи били по морських піхотинцях поблизу Широкиного. Озброєння БМП застосували також у районі Новогригорівки, а зі стрілецької обстріляли захисників Талаківки та Чермалика.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та озброєння БМП були обстріляні наші позиції під Новогригорівкою. З протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру ворог гатив по захисниках Авдіївки та шахти “Бутівка”. Із протитанкових гранатометів та стрілецької зброї бив по оборонцях Верхньоторецького та Зайцевого. В районів Пісків активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82 мм гранатометів та великокаліберних кулеметів незаконні збройні формування обстріляли опорні пункти ЗСУ в районі Новозванівки. Із гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру відкривали вогонь по оборонцях Троїцького, Кримського та станиці Луганської. По захисниках Новотошківки противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

Читайте також:

Загиблі березня: 35 облич героїв. УТОЧНЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна