У Києві затримали п’яного співробітника консульства Росії за кермом

 

Співробітник з російського консульства, якого зупинили в Києві в неділю, 9 квітня, у нетверезому стані, є громадянином Росії.
Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на речника Національної поліції.

Ярослав Тракало підтвердив інформацію, поширену ЗМІ, про затримання водія консульства РФ в Києві напідпитку.

“9 квітня на вулиці Митрополита Липківського (колишня Урицького – “Новинарня“) після отримання виклику про нетверезого водія за кермом поліцейськими був зупинений автомобіль марки BMW під керуванням, як з’ясувалося, співробітника посольства Російської Федерації в Україні, який перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння”, – сказав Тракало.

“Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився в присутності двох свідків. На нього був складений адміністративний протокол за частиною 1 статті 130 КУпАП. Авто не евакуйовувалось, бо воно перебувало на дипломатичних номерах”, – додав речник НП.

На уточнювальне питання, громадянином якої країни є водій, Тракало відповів: “Водій пред’явив посвідчення водія РФ і громадянство Росії”.

Раніше ЗМІ повідомили про інцидент таке: спочатку водій і викликаний після затримання співробітник консульства не розуміли української, якою розмовляли патрульні, а потім запевняли, що водій не міг вживати алкоголь, адже зараз триває піст і пиячити у Вербну неділю – великий гріх.

Читайте також:
Топ-чиновник Януковича попався на п’яному водінні,
а при затриманні роздягнувся до трусів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна