Торецький волонтер Володимир Єлець підозрює в спаленні його автобуса людей нардепа Шкірі

 

У ніч на 10 квітня невідомі спалили мікроавтобус Володимира Єльця, армійського волонтера і громадського активіста в місті Торецьк (колишній Дзержинськ, Донецька область). Про це стало відомо з його сторінці у “Фейсбуці”.
Волонтер підозрює в злочині людей нардепа-екс-регіонала Ігоря Шкірі.

Громадська організація, засновником якої є Володимир Єлець, тісно співпрацювала з волонтерським об’єднанням “Народний тил”.

волонтер Володимир Єлець (праворуч) з мікроавтобусом від ГО “Народний тил”

“Володя – засновник ГО “Твоє нове місто”, що займається патріотичним вихованням молоді, організацією проукраїнських акцій і допомогою воїнам АТО.
З Торецька до крайніх позицій ЗСУ – всього 5-10 кілометрів… Володя десятки разів возив вантажі “Народного тилу” на різні позиції. Ми слали “Новою поштою” – Володя розкидав уже по сектору”, – розповів у соцмережі співзасновник “Народного тилу” Роман Балан “Сініцин”.

Володимир Єлець

“Володя міг би спокійно жити і працювати в Швеції, що й робив. Але повернувся в рідне місто. В місто де все дуже печально. Місто, де мер – сепар Слєпцов (у нього навіть ніби черговий суд сьогодні) з десятками своїх родичів, кумів і друзів, які як спрут пролізли у всі міські інстанції”, – додав Сініцин.

У коментарі “Новинарні” Володимир Єлець сказав, що “свіжих” погроз на його адресу від міської владної команди не було.

На запитання, хто, на його думку, може стояти за знищенням волонтерського мікроавтобуса, Єлець зазначив: “Люди нардепа Ігоря Шкірі (екс-Партія регіонів, зараз – група “Відродження” у ВР – “Н”), його помічник Сергій Шапран, зять мера Ігор Рибак”.

Так горів мікроавтобус

Ігор Шкіря

Раніше ЗМІ писали, що “реальними господарями міста є народний депутат Ігор Шкіря та Ігор Рибак — депутат міськради, до втечі Януковича в Ростов — головний «регіонал» Дзержинська”.

Журналістка “Української правди” Мар’яна П’єцух після інциденту з “бусом” Володимира Єльця написала в “Фейсбуці”: “Торецьк – це прифронтове місто , яке межує з окупованою Горлівкою. Там час від часу силовики виловлюють агентуру бойовиків, які здають інформацію про пересування українських військ. Єлець два роки тому створив громадську організацію “Твоє нове місто”, що неабияк дратувала місцеву владу. Коли в серпні я була на інтерв’ю в нині арештованого міського голови Слєпцова і словом промовилась про цю організацію, його кинуло в істерику”.

Відомо, що команда Слєпцова перешкоджала концертам і патріотичним акціям, які влаштовувала в Торецьку ГО “Твоє нове місто”, подавала на Єльця до суду за нібито незаконну організацію святкування Дня Незалежності. “На свої заходи активісти не можуть запросити виступити дітей з місцевого музичної школи, бо нібито є відповідна негласна заборона мера”, – пише журналістка.

Тим часом волонтерське об’єднання “Народний тил” пообіцяло надати Єльцю новий транспорт замість знищеного.
Співзасновник “НТ” Олексій Сіхарулідзе прокоментував у соцмережі: “Володимире, не скажу, що все-все і відразу буде добре, але ми зробимо так, щоб в тебе знов був бус. Тримайся, мій хороший”.

Роман Сініцин зазначає, що Єлець возить дуже багато гуманітарних, волонтерських вантажів і гостро потребує нового мікроавтобуса.
“Найближчими днями купимо. Уже шукаємо у Львові”, – сказав Роман у коментарі “Новинарні“.

Читайте також:
Меру Торецька вручили підозру в сепаратизмі й хочуть арештувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна