Головою Суспільного мовлення знову став Зураб Аласанія

 

Наглядова рада ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” обрала головою правління суспільного мовлення Зураба Аласанію, який до листопада 2016 року очолював НТКУ.

Вибори 10 квітня тривали близько семи годин. У першому турі голосування Зураб Аласанія та нинішній голова Держтелерадіо Олег Наливайко набрали однакову кількість балів – по 8.
У другому турі за Аласанію проголосували 10 членів наглядової ради, 7 – висловилися проти. За Наливайка проголосували 7 членів, 10 – були проти.

Участь у конкурсі на посаду голови правління НСТУ брали 8 осіб, серед яких були також телеведучий та медіаексперт Роман Вибрановський, продюсер Соціального телебачення Сумщини Юрій Дараган, музичний та телевізійний оглядач Олександр Зирін, колишній віце-президент НТКУ Олександр Зорка, начальник цеху електропідстанцій НСТУ Олекандр Коваленко та продюсер Марек Сєрант.

Наглядова рада НСТУ складається з 17 членів, із яких 9 – представники громадськості у галузі журналістики, фізичного виховання, творчості, захисту інтересів дітей та молоді, освіти та науки, захисту людей з особливим потребами, місцевого самоврядування, правозахисту, забезпечення прав національних меншин, 8 – делегати від депутатських фракцій та груп Верховної Ради.

Після обрання голови правління протягом місяця наглядова рада за поданням голови правління НСТУ обере та призначить 6 членів правління компанії.

Посадовий оклад голови правління складе 76 800 грн., крім цього наглядова рада зможе приймати рішення про надбавки, доплати та премії, передає “Українська правда. Життя”.

Відповідно до Закону України “Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні” голова та члени правління НСТУ обираються на чотири роки.
Голова правління НСТУ не може бути обраним більше ніж на два строки поспіль.
Переможець конкурсу не може займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, суміщати посаду із посадою народного депутата, держслужбовця чи військовослужбовця, працівника іншого державного підприємства чи штатною роботою в політичній партії.

Нагадаємо, харківський телевізійник Зураб Аласанія очолював Національну телекомпанію України з березня 2014 року до листопада 2016-го і багато зробив для створення Суспільного телебачення, а у відставку подав через те, що бюджет Суспільного витрачали на підготовку до “Євробачення-2017”.
Після відставки Аласанії з НТКУ депутати і медійники створили коаліцію на його підтримку.

Читайте також:
На захист Суспільного. Після відставки Аласанії з НТКУ депутати
і медійники створили коаліцію

Євген Глібовицький: “Громадське” – страховка на випадок невдачі Суспільного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна