За добу в АТО – майже півсотні обстрілів, п’ятеро поранених

 

Російсько-терористичні війська й надалі не дотримуються “режиму тиші”: за минулу добу, 6 квітня, вони обстріляли позиції сил АТО загалом 48 разів. Поранено п’ятьох військовослужбовців Збройних Сил України.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Опорні пункти поблизу Маріуполя противник накривав вогнем найбільше. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та озброєння БМП підрозділи російсько-окупаційних військ відкривали вогонь по захисниках Новотроїцького. 82-міліметрові міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети застосовували по позиціях в районі Красногорівки. Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – проти морських піхотинців у районі Павлополя та Гнутового. Захисників Широкиного та Водяного обстрілювали з озброєння БМП, кулеметів та стрілецької зброї. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї били по позиціях ЗСУ під Лебединським. Поблизу Павлополя активізувались ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку найбільша кількість обстрілів була зафіксована під Авдіївкою, захисників якої бойовики протягом доби накривали вогнем мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З 82-міліметрових мінометів та великокаліберних кулеметів обстрілювали опорні пункти поблизу Пісків, з гранатометів та великокаліберних кулеметів – позиції поблизу Шахти Бутівки та Троїцького. А з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Новозванівки та Верхньоторецького.

На Луганському напрямку російсько-терористичні підрозділі з гранатометів били по захисниках Кримського, а з великокаліберних кулеметів – по опорних пунктах в районі станиці Луганської.

Аби подавити вогневу активність ворога українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:

Внаслідок обстрілів у середу поранені один боєць ЗСУ й цивільний чоловік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна