Суд у Києві заарештував майно ДТЕК Ахметова на території ОРДЛО

 

Шевченківський районний суд Києва заарештував майно підприємств ДТЕК на тимчасово неконтрольованій території, над яким компанія втратила контроль. Про це повідомила прес-служба ДТЕК (Донецька паливно-енергетична компанія, енергетичний підрозділ System Capital Management, що належить Рінату Ахметоу).

Згідно з повідомленням, процедуру виконають в рамках кримінального провадження щодо ч. 3 ст. 206 Кримінального кодексу України (“протидія законній господарській діяльності”).

“Дії суду стосуються в першу чергу всіх транспортних засобів, вугільної продукції та обладнання підприємств. Це означає повну заборону на відчуження, розпорядження і незаконного використання цього майна”, – йдеться в повідомленні ДТЕК.

Перелік арештованого рухомого майна буде внесений в державний реєстр обтяжень і бази розшуку МВС. Інформація про арештоване вугілля буде спрямована до митних органів, аби не допустити ввезення цього вугілля в Україну через територію Росії.

“Ми розуміємо, що представники так званих «ЛДНР» намагатимуться відновити видобуток вугілля на захоплених шахтах. Тепер всі, хто буде мати той чи інший стосунок до цього процесу, будуть переслідуватися відповідно до українського та міжнародного законодавства”, – зазначив керівник Антикризового штабу ДТЕК Денис Діденко.

Як відомо, 15 березня компанія ДТЕК Ахметова заявила про втрату контролю над шахтами і компаніями в зоні АТО. Це сталося після рішення ватажків “ДНР/ЛНР” про націоналізацію підприємств української юрисдикції.
У компанії повідомили, що керівники ряду підприємств, які входять до складу холдингу і розташовані в зоні АТО, отримали вимоги від влади так званих «ДНР» і «ЛНР» про перереєстрацію даних активів.
За фактом втрати контролю над вищезгаданими підприємствами ДТЕК звернувся в правоохоронні органи України, Державну фіскальну службу, податкові органи та державні фонди, а також залучив юридичні компанії для захисту своїх інтересів в українському та міжнародному правовому полі.

Читайте також:
“Блокада торгівлі з ОРДЛО” знищила Україну на Донбасі, – Порошенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна