Щодня українці оформлюють 10-12 тисяч закордонних паспортів, – ДМСУ

 

Щодня більше 10 тисяч громадян України отримують біометричні паспорти для виїзду за кордон. Про це у Верховній Раді під час “години уряду” в п’ятницю, 7 квітня, повідомив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

“У деякі дні ця цифра перевищує 12 тисяч”, – сказав голова ДМСУ, додавши, що зараз спостерігається зростання попиту на документи нового зразка. Серед іншого, за його словами, це пов’язано з наближенням травневих свят та сезону літнього відпочинку.

Соколюк також розповів, що з початку видачі нових внутрішніх паспортів – ID-карток – їх уже отримали 3,025 мільйона українців.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 квітня Європарламент проголосував за введення безвізового режиму з Україною, який можливий для власників біометричних паспортів. На практиці “безвіз” може стартувати приблизно 12 червня.

Увечері 6 квітня державне підприємство “Документ” повідомило про тимчасове призупинення роботи всіх своїх центрів “Паспортний сервіс”, де здійснюється оформлення закордонних паспортів та ID-карток.
У ДМСУ пояснили, що це сталося внаслідок слідчих дій працівників Служби безпеки України в одного з операторів зв’язку.

ДП “Документ” зранку в п’ятницю в повному обсязі відновило свою роботу. В СБУ підкреслили, що слідчі дії не могли привести до блокування видачі біометричних паспортів.

Читайте також:
Побічні ефекти безвізового режиму, або Що очікувати від “безвізу” надалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна