Луганщина постачає ЗСУ призовників разом з іншими областями

 

У Сєвєродонецьку, на збірному пункті Луганського обласного військового комісаріату, відбулася урочиста відправка першої партії – сотні – призовників на строкову військову службу до війська. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-групу ОТУ “Луганськ”.

“Більшість хлопців служитимуть в навчальних центрах Сухопутних військ та військ зв’язку, решта – безпосередньо у військових частинах Збройних сил України. Вперше по 20 наших земляків служитимуть у лавах Національної гвардії України та Державної служби транспорту”, – розповів обласний військовий комісар Луганщини полковник Юрій Полулященко.

За його словами, протягом призовної кампанії “Весна-2017” з Луганської області до ЗСУ на “строчку” буде відправлено ще близько сотні майбутніх армійці.

Юнаки, як і всі призовники, не будуть задіяні у виконання завдань в районі проведення АТО.

“Патріотизм — це любов до матері, родини й Батьківщини. Через місяць ви присягнете на вірність народові України. Луганщина, і вся наша країна, покладає на вас велику надію, що ви станете справжніми захисниками своєї рідної землі”, — сказав, звертаючись до призовників, голова Луганської облдержадміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

призов Весна-2017 Луганська область 1 призов на строкову службу - медкомісія призов Весна-2017 Луганська область - Юрій Гарбуз
<
>
Призовники весни 2017 року, Луганська область

Призовників, традиційно для таких заходів, окропив православний священик.
Наприкінці урочистостей для присутніх з концертною програмою виступили вихованці Сєвєродонецкого обласного музичного училища ім. Прокоф’єва.

Як повідомляла “Новинарня“, згідно з розпорядженням Кабміну, у квітні-травні до ЗСУ та інших військових формувань призвуть загалом 14 135 громадян, з них у Збройні сили України – 9135 осіб; у Нацгвардію України – 4200, у Державну спеціальну службу транспорту – 800.
Сумарно – на 2,5 тисячi менше, нiж минулої весни.

Найбiльше громадян призвуть iз Днiпропетровської областi – 1480, найменше – з Луганської та Закарпатської – 210 i 250 вiдповiдно.
Із Харківщини заплановано призвати 1200 осіб, із Запорізької області – 520, Івано-Франківської – 450, із Донецької – трохи більше 210 тощо.

Читайте також:
Почалися відправки до Збройних сил перших строковиків-2017

На Донеччині судять чоловіка, який у 2015-му сховався від мобілізації до ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна