Керівники районів і міст Сумщини пройшли військовий вишкіл на полігоні. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Голови райдержадміністрацій та районних рад, міст і об’єднаних територіальних громад Сумщини на чолі з керівником ОДА Миколою Клочком пройшли одноденний військовий вишкіл на полігоні в селі Стецьківка Сумського району.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Сумської ОДА.

Місцеві чиновники стріляли по мішенях з пістолетів Макарова та автоматів Калашникова, кидали гранати, навчалися тактиці ведення бою.

“Захід, який ми провели сьогодні (6 квітня), має важливу роль в забезпеченні обороноздатності нашої держави та Сумської області, − зазначив голова ОДА Микола Клочко. − У цілому навчання довели, що Сумська область готова до адекватного реагування на зовнішню загрозу. Я вважаю, що такі збори необхідні, вони сприяють піднесенню бойового духу та підвищенню військових навичок у наших керівників”.

Нарівні з іншими у вишколі брали участь і жінки, зокрема голови Глухівської райдержадміністрації Вікторія Сокол та Ямпільської – Ірина Панченко.
“Я вперше беру участь у таких навчаннях. Це цікаво, захоплююче. Закладені вуха, але адреналін через край”, – розповіла журналістам Сокол.
Пані Панченко підтвердила, що подібний досвід потрібен керівнику району, особливо прикордонного, також варто “відчути на собі хоча б частину тих обов’язків та відповідальності, що сьогодні мають наші військовослужбовці”.

військові навчання керівників Сумської області (2) військові навчання керівників Сумської області (6) військові навчання керівників Сумської області (7) військові навчання керівників Сумської області (5) військові навчання керівників Сумської області (4) військові навчання керівників Сумської області (3)
<
>

Натомість для мера Глухова Мішеля Терещенка подібні заняття не новина.
“У Франції був офіцером, тому, звичайно, стріляти вмію. Але в Україні роблю це вперше, − розповів 62-річний Мішель Терещенко. − Такі навчання потрібні. Адже треба захищати кордони України від ворогів. Так що − no pasaran!”

Читайте також:
Почалися відправки до Збройних сил перших строковиків-2017

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна