Бойовики “ДНР” провели показові “збори резервістів”

 

Терористичне угруповання “ДНР” провело 6 квітня так звані “збори резервістів” на полігоні поблизу Шахтарська.

За даними сепаратистського агентства ДАН, у зборах взяло участь приблизно 27 тисяч осіб. Інші джерела говорять про близько 20 тисяч учасників.

Офіційною метою зборів названо “відпрацювання учбової мобілізації”, а неофіційною – перевірка можливого примусового комплектування підрозділів НЗФ на передових позиціях через хронічний брак живої сили.

Збір був одноденним. Людей зібрали о 7-й годині ранку, виступ ватажка “ДНР” Олександра Захарченка почався лише о 14.00, його супроводжували мляві вітання.

“Однак, коли повідомили, що всі можуть бути вільні, натовп у єдиному пориві прокричав довгоочікуване “ура”, – повідомляють у соцмережах.

Зазначають, що більшість учасників “зборів” – місцевих бюджетників і студентів із числа “військовозобов’язаних” – було зігнано на них у наказовому порядку.

За інформацією української розвідки, перед “зборами” працівникам установ через відділи кадрів роздавали для заповнення детальні анкети стосовно їх особистих даних, у тому числі з пунктами щодо наявності родичів за кордоном та в Україні (при наявності необхідно вказати характер діяльності родичів), а також відвідування анкетованими підконтрольної уряду території України (як часто та з якою метою).

Крім того, співробітники “військкоматів ДНР” проводили поквартирні обходи з метою встановлення місць перебування осіб, які підлягають призову.

За інформацією нардепа Дмитра Тимчука, самі бойовики зазначали, що збори мали “ідеологічний характер” і принципово не вплинули на підвищення боєготовності підрозділів “ДНР”.

Читайте також:
Бойовикам “ДНР” видали зарплату. Випили. Що було потім – дізналася розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна