“Національний корпус” обіцяє з 10 квітня закрити всі російські банки в Україні

 

Партія “Національний корпус” попереджає про плани “фізично зупинити” діяльність російських банків на території України після 10 квітня.

Про це йдеться в заяві, поширеній сьогодні, 6 квітня, на сайті партії.

За словами націоналістів, 10 квітня спливає термін тимчасового зняття ними блокади з російських банків, що діють в Україні.

В НК заявляють, що “росіяни, за заступництвом керівництва НБУ в особі Гонтаревої, скористались цим перепочинком, аби перекласти гроші з однієї своєї кишені до іншої”.

“Вони залишили українську доньку «Сбербанка России» під контролем російського бізнесу. Більше того, цими днями стало відомо, що президент Порошенко та керівник НБУ Гонтарева гарантували захист та рекапіталізацію російських банків в Україні”, – наголошується в заяві.

“Ми заявляємо, що подібні спроби – безперспективні та подібне заступництво ми розцінюємо як акт зради з боку НБУ. Наш мораторій завершується 10 квітня. Після цієї дати ми фізично зупинимо діяльність російських банків на території нашої держави. Ми не дозволимо РФ воювати проти нас за українські кошти”, – заявляють в НК.

“Ми закликаємо усіх наших співгромадян, що не встигли забрати свої кошти з російських банків, зробити це негайно. Після 10 квітня їх діяльність на території України буде припинено. Через те, що НБУ не дослухався до вимог українських націоналістів відкликати ліцензії російських банків – ми закриємо їх самі”, – погрожують націоналісти.

Сьогодні ж “Національний корпус” прийшов до маєтку голови НБУ Валерії Гонтаревої з акцією протесту. Активістки розмалювали паркан біля будинку і намагалися заблокувати виїзд глави НБУ на роботу.

Читайте також:

Нацбанк ввів санкції проти “дочок” російських банків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна