Голосування ЄП про безвіз для України – сильний сигнал агресору, – віце-прем’єр

 

Голосування Європейського парламенту щодо безвізового режиму для України – це сильний сигнал російському агресору.
Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Позитивний результат голосування у Європарламенті щодо візової лібералізації для України – це сильний сигнал агресору про те, що Україна на шляху повернення до європейської родини”, – написала вона у “Твіттері”.

Як повідомляла “Новинарня“, опівдні 6 квітня Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Після голосування в Європарламенті український “безвіз” мають 26 квітня формально схвалити посли країн Євросоюзу – Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER), а також Рада ЄС у травні.

Очікується, що на практиці безвіз для України на практиці може набути чинності в першій половині червня.

Власники українських закордонних паспортів зможуть подорожувати в країни ЄС (крім Великої Британії й Ірландії) на термін до 90 днів у період кожних 180 днів, без права працевлаштування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна