Загострення АТО: п’ятеро поранених, бій з ДРГ противника під Мар’їнкою. ОНОВЛЕНО

 

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції загострюється. Незважаючи на домовленості, російсько-терористичні підрозділи не дотримуються “режиму тиші”, який мав би бути встановлений з 1 квітня. За минулу добу, 4 квітня, зафіксовано 54 обстріли позицій Збройних сил України.За минулу добу п’ятеро військовослужбовців ЗСУ отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найгарячіше вчора було на Маріупольському напрямку. Із мінометів калібру 82 мм ворог накривав вогнем захисників Красногорівки та Широкиного. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив по опорних пунктах в районі Павлополя та Водяного. Позиції під Мар’їнкою обстрілював з гранатометів, а в бік морських піхотинців у Гнутовому відкривав вогонь з кулеметів. З озброєння БМП противник гатив по позиціях морпіхів у районі Водяного та Широкиного. Поблизу Новотроїцького активно діяв ворожий снайпер.

Крім того вчора ввечері під Мар’їнкою відбулося бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника.

“Група бойовиків, з напрямку населеного пункту Трудівське, що розташоване на тимчасово непідконтрольній Україні території, намагалась наблизитись до наших позицій. Прихований рух противника було виявлено. Командир бригади, враховуючи пряму загрозу життю і здоров’ю підлеглих, прийняте рішення на застосування зброї. Під натиском вогню, противник ведучи вогонь у відповідь, відійшов.
Після дорозвідки нашими військовослужбовцями ділянки бойового зіткнення, було знайдено тіло бойовика зі зброєю та боєприпасами, без документів”, – інформує штаб АТО.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник гатив по захисниках Авдіївки. Із гранатометів – по опорних пунктах поблизу Луганського, Опитного, Пісків та Невельського. Із великокаліберних кулеметів бойовики відкривали під Кам’янкою, Опитним, Верхньоторецьким, шахтою “Бутівка” та Пісками. В районах Опитного та Троїцького активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку зафіксовано найменшу кількість обстрілів. Тут, зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах поблизу Кримського, а зі стрілецької зброї відкривав вогонь у бік наших позицій в районі населеного пункту Лобачеве.

ОНОВЛЕНО. Речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу підтвердив дані щодо санітарних втрат і уточнив, що поранення сталися внаслідок ворожих обстрілів у Кримському – один поранений, у Красногорівці й Богданівці – по два.

Читайте також:
“ТриЗуб” під Мар’їнкою.
Як волонтери-стоматологи  об’єдналися з волонтерами-діджеями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна