У поліції пригрозили журналістам адмінвідповідальністю за експерименти з “вибухівкою” в метро

 

Після посилення заходів безпеки в київському метро журналісти залишили дві коробки на станціях метро, щоб перевірити реакцію пасажирів і правоохоронців на підозрілий предмет. За це вони можуть понести покарання.
Про це повідомляє прес-служба КП “Київський метрополітен” у соцмережі в середу, 5 квітня.

Підозрілі коробки побачили працівники метрополітену й відразу викликали на місце правоохоронців. Однак з’ясувалося, що коробки загрози не становлять, а залишили їх телевізійники, які проводять експеримент.

“[Журналісти каналу] “1+1” залишили коробки на “Лісовій” та на “Хрещатику”. Напевне, думають, що це дуже вдало і смішно, поки в Санкт-Петербурзі хоронять людей, які загинули внаслідок теракту в метро”, – зазначили в Київському метрополітені.

Як повідомила “Українській правді. Київ” речниця підземки Наталка Макогон, про те, що буде експеримент, КП ніхто не попереджав, тож метрополітен готує відповідну заяву до поліції.

“На жаль, дуже нечасто пасажири заявляють про таке. Всі думають, що то не їх діло, і що вони поспішають найбільше. Але це питання безпеки усіх”, – наголосила Макогон.

Вона закликала людей повідомляти про кожен виявлений на станціях предмет правоохоронцям чи працівникам метро і в жодному разі не оглядати його самостійно.

У свою чергу речниця ГУ Нацполіції Києва Оксана Блищик заявила, що подібні жарти можуть призвести до адміністративної відповідальності.

За її словами, один із журналістів без попередження проводив “експеримент” із залишеним рюкзаком у середу вранці також на станції метро “Лівобережна”.

“Якщо в умовах терористичної загрози і посилених заходів безпеки хтось ще хоче так жартувати, то хай пам’ятають про те, які наслідки це може мати. Не треба залякувати людей, не треба провокувати поліцію. Є у нас Антитерористичний центр у СБУ, який уповноважений проводити такі навчання”, – сказала Блищик.

Як повідомляла “Новинарня“, після вибуху в метро Санкт-Петербурга, де загинули 14 осіб, в метрополітенах трьох міст України посилили заходи безпеки аж до конкурсу “Євробачення”. 

У поліції Києва розповіли, що з початку 2014 року КП “Київський метрополітен” отримало понад 150 дзвінків про “мінування”, але жоден з них не підтвердився.

Водночас з початку року столична поліція вилучила у пасажирів метрополітену 81 детонатор, 54 тротилові шашки, 645 набоїв, 7 гранат, пістолет, порох, димові шашки та холодну зброю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна