У ГПУ пояснили, по що прийшли з обшуками в “Укрнафту”

 

Обшуки у службових приміщеннях компанії «Укрнафта» у середу, 5 квітня, проходять у рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами компанії упродовж 2013-2015 років.
Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«В ході досудового розслідування встановлено, що продажі видобутої сировини здійснювались, переважно, підприємствам, що входили до групи «Приват», а тому керівники «Укрнафта», діючи на користь цих підприємств–покупців нафти, умисно надавали до Аукціонного комітету відомості про густину видобутої нафти, які не відповідали її реальним фізико-хімічним характеристикам, зокрема щодо місткості барелів в 1 тонні нафти (коефіцієнт барелізації)», – пояснила Сарган у дописі в соцмережі.

За її даними, ці дії призвели до заниження об’єму кожного лоту видобутої сировини, виставленого на продаж, до зменшення його вартості, завдавши шкоди компанії «Укрнафта» на майже 140 мільйонів гривень.

Раніше в середу в «Укрнафті» заявили про проведення слідчих дій в центральному офісі і в регіональних підрозділах компанії.
Також в «Укрнафті» заявили, що вони відкриті до співпраці і сприяння, однак обшуки і постійні перевірки не сприяють продуктивній роботі підприємства.

Як відомо, одним з акціонерів ПАТ «Укрнафта» є НАК «Нафтогаз України», що володіє пакетом акцій у розмірі 50 відсотків плюс одна акція його статутного капіталу. Другим за величиною акціонером ПАТ є пул Ігоря Коломойського.

Читайте також:
У Грузії затримали заступника міністра паливенерго часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна