Суд дозволив обшукати “Укроборонпром” у справі про фіктивні фірми

 

Печерський райсуд Києва дав дозвіл військовій прокуратурі вилучити документи концерну “Укроборонпром” про співпрацю з фіктивними фірмами.
Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на постанову суду.

Таку ухвалу суд прийняв 29 березня після розгляду клопотання слідчого, яке він подав в рамках кримінального провадження № 42016110350000102.

Зазначається, що Київський бронетанковий завод став переможцем шести тендерів, у яких замовником виступало Міністерство оборони. На підставі цього, протягом 2014-2015 років підприємство повинно було здійснювати ремонт і технічне обслуговування машин спеціального призначення.

При цьому встановлено, що в період з серпня по листопад 2015 року завод нібито здійснив придбання у ТОВ “Фірма “Ренал” ведучих мостів до машин спеціального призначення на загальну суму 5 276 966 гривень. “Фірма “Ренал” нібито здійснила закупівлю вищевказаних мостів і комплектуючих до них в ТОВ “Оптімумспецдеталь” і ТОВ “Інтер Сталь ЛТД”.

Але в результаті аналізу слідчими всього ланцюга закупівель не встановлено фактів надання логістичних послуг із поставки товарів між зазначеними підприємствами. Обшуки за місцем реєстрації “Оптімумспецдеталь”, “Інтер Сталь ЛТД” і “Фірма “Ренал” жодну з фірм не виявили.

Також слідство встановило, що із зазначеними підприємствами в останні роки вели господарську діяльність інші державні підприємства, які входять в концерн “Укроборонпром”.

У суді слідчий клопотав про доступ до документів концерну про взаємовідносини зі згаданими підприємствами. Суд це клопотання задовольнив.

“Київський бронетанковий завод” з кінця 2015 року очолює Вадим Шкавро.

Читайте також:
“Укроборонпром” за завищеними цінами купує російські двигуни через Молдову, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна