Полторак створить у Києві Зал пам’яті загиблих бійців за канадським зразком. ФОТО

 

Керівництво Міністерства оборони планує створити в Києві Зал пам’яті для вшанування бійців, які загинули за незалежність України. Як передає “Новнарня”, про це заявив глава МОУ Степан Полторак після відвідання подібного приміщення в столиці Канади Оттаві.

Меморіал миру розташований у будівлі Парламенту Канади.

У світлій залі розташовані книги пам’яті, куди занесені дані про всіх загиблих у військових конфліктах [канадських] військовослужбовців. Кожного дня тут перегортаються сторінки історії, на честь загиблих військовослужбовців віддаються військові почесті.
“Тут все продумано до дрібниць: монументальні барельєфи, скульптури та вітражі”, – інформує прес-служба Міноборони України.

“Кожен канадієць має можливість відвідати цю залу та вшанувати загиблих. Таке місце повинно бути й у нас, в Україні”, – сказав Степан Полторак після візиту до канадського Меморіалу миру.

“Планую в майбутньому створити таку Залу пам’яті, куди б могли прийти українці та згадати загиблих у боях за незалежність країни військовослужбовців. Вже визначено місце, де буде така Зала пам’яті”, – заявив генерал Полторак.

Фото прес-служби МОУ:

Меморіал миру - Оттава 2 Меморіал миру - Оттава 1 Меморіал миру - Оттава 3
<
>

Як видно з фоторепортажу, разом з ним у Парламенті Канади перебував посол України Андрій Шевченко.

Під час візиту до Канади Степан Полторак підписав оборонну угоду з канадським колегою Харджитом Саджаном, відвідав військову базу Петавава, нагородив чотирьох канадських військовослужбовців, які навчали українських бійців на Яворівському полігоні в рамках операції UNIFIER.

Читайте також:
Канада готується відкрити Україні свій ринок зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна