НАЗК визнало збої реєстру поважною причиною запізнення з е-деклараціями

 

Національне агентство з питань запобігання корупції визнало збій у роботі реєстру поважною причиною несвоєчасного подання е-декларацій.
Про це сказано у повідомленні прес-служби НАЗК.

“…НАЗК визнає поважною причиною несвоєчасного подання декларації неналежне функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування”, – заявляє агентство.

Період неналежного функціонування реєстру визначатиметься на підставі інформації адміністратора системи, тобто Державного підприємства “Українські спеціальні системи”.

Отже, при здійсненні контролю щодо своєчасності подання декларацій та/або вирішенні питання щодо необхідності складання протоколу про адміністративне правопорушення уповноважені особи НАЗК врахують факт неналежного функціонування реєстру.

Як відомо, кінцевий термін подачі декларацій спливав 1 квітня, однак кілька днів до цього реєстр фактично не працював.
29 березня прем’єр Володимир Гройсман закликав членів НАЗК подати у відставку через неспроможність забезпечити роботу сервера. Він нагадав, що відповідальність за несвоєчасне подання декларації – “два роки тюрми””.
В останні два дні березня сервер почав працювати повільно, з деякими перебоями. Деякі чиновники так і не змогли подати звіти.

Читайте також:
НАЗК збирається подати до суду на свого сисадміна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна