Канада виділяє 350 тис. доларів на гуманітарне розмінування Донбасу

 

Канада виділяє Україні понад 350 тисяч канадських доларів на проект з розмінування територій в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляється на сайті МЗС Канади.

“Проект спрямований на зміцнення спроможностей українського уряду для проведення робіт з розмінування на Сході України. Проект сприятиме розробленню стратегій, практик, проведенню професійної підготовки, встановленню та використанню цифрових мап, на яких будуть вказані небезпечні та очищені ділянки, а також проведенню закупівель сучасного обладнання”, – поінформували в міністерстві.

На цей проект передбачається виділити впродовж двох років 350 725 канадських доларів.

Також зазначається, що впродовж трьох років ще додатково буде виділено 3,5 мільйона доларів на утилізацію вибухонебезпечних боєприпасів, які не розірвалися, у вражених конфліктом районах Донбасу.

Як інформувала “Новинарня“, 3 квітня міністри оборони України Степан Полторак та Канади Харджит Сейджан в Оттаві підписали оборонну угоду.

Читайте також:
Канада готується відкрити Україні свій ринок зброї

Канада продовжила тренувальну підтримку ЗСУ. Міністр-сикх написав українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна