Екс-росіянка Гайдар стала радником Порошенка. Він хоче залишити Саакашвілі “без команди”

 

Президент України Петро Порошенко призначив Марію Гайдар своїм позаштатним радником. Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави.

Марія Гайдар, 1982 р.н. – донька відомого російського політика й державного діяча Єгора Гайдара, одного з керівників та ідеологів економічних реформ у Росії початку 1990-х років, правнучка письменника Аркадія Гайдара.
До приїзду в Україну була журналісткою, активісткою опозиційного руху в Росії. Заступник голови уряду Кіровської області РФ у 2009-2011 рр.

Улітку 2015 року президент Порошенко надав Марії Гайдар громадянство України. Тоді вона стала радником голови Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі, у січні 2016 року – в. о. заступника голови ОДА із соціальної політики.
Також Гайдар – депутат Одеської облради від БПП як член команди Саакашвілі.

10 травня 2016 року Гайдар пішла з ОДА, пояснивши це набуттям чинності законом про державну службу (у неї залишалося також громадянство РФ).
У вересні стало відомо, що Марія Гайдар відмовилася від російського громадянства.

Призначення Гайдар радником президента прокоментував Михеїл Саакашвілі, який подав у відставку з ОДА 7 листопада і зараз розбудовує свою опозиційну партію “Рух нових сил”.

“Наскільки мені відомо, її вмовляли протягом трьох місяців, а паралельно президент індивідуально зустрічався з Соломією Бобровською і іншими членами нашої одеської команди, пропонуючи їм посади. Це означає одне з двох: або Порошенко кривив душею, коли говорив, що в Одесі я був неефективним, а сам вважає якраз навпаки, що в Одесі у нас була супер команда і він хоче переманити до себе її представників. Або він мене дуже боїться і вважає, що я можу йому сильно нашкодити, і намагається залишити без команди”.

“У будь-якому випадку президент диспропорційно багато часу витрачає на такі інтриги і занадто мало на країну – результати очевидні”, – написав Саакашвілі в соцмережі.
Політик додав, що до його команди “приєднується все більше нових цікавих людей”, і він їх готує “для нашого неолігархічного уряду, який витягне Україну з трясовини і перетворить її на велику європейську державу”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна