Від вибуху в метро СПб постраждали троє іноземців. Число жертв досягло 14

Унаслідок вибуху в метро Петербурга 3 квітня постраждали троє іноземців. Про це повідомив губернатор міста Георгій Полтавченко, передає російська агенція “Інтерфакс”. Українців серед поранених чи загиблих немає.

За словами Полтавченка, серед постраждалих – громадяни Білорусі, Таджикистану і Узбекистану.
Крім того, постраждали жителі 17 регіонів Росії.

Раніше у вівторок, 4 квітня, міністр охорони здоров’я РФ Вероніка Скворцова оприлюднила нові дані: число жертв теракту в метро зросло до 14 осіб.
11 із них померли на місці, ще троє померли в лікарнях від травм, несумісних із життям.

Наразі в медичних установах Петербурга перебувають 49 осіб, які постраждали від вибуху.

Як писала “Новинарня“, спецслужби Киргизії назвали ймовірним виконавцем теракту в петербурзькому метро громадянина РФ – уродженця Киргизстану. За інформацією деяких ЗМІ, вибухівку у вагоні заклав 22-річний Акбаржон Джалілов, який останні шість років жив у Петербурзі.
За попередньою інформацією, він виступив у ролі терориста-смертника, підірвавши себе у вагоні метро, ​​коли поїзд рухався на перегоні між станціями “Сінна площа” і “Технологічний інститут”.

Читайте також:
Клімкін висловив співчуття потерпілим від теракту в метро Петербурга

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна