Ситуація в зоні АТО загострюється: двоє бійців загинуло, кількість обстрілів збільшується

 

Ситуація в зоні проведення АТО загострюється. Незважаючи на домовленості Тристоронньої групи про режим припинення вогню, за минулу добу, 3 квітня, російсько-окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Двоє українських бійців загинули, ще п’ятеро отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Епіцентром вогневого протистояння став Маріупольський напрямок. З мінометів калібру 82 мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали захисників Березового. Морських піхотинців у районі Гнутового та Водяного накривали вогнем із БМП. Гранатомети різних систем застосовували для ураження позицій ЗСУ під Богданівкою та Чермаликом, а з великокаліберних кулеметів намагалися поцілити в захисників Широкиного та Красногорівки.
В районі Гнутового активізувались ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку найгарячіше було поблизу Авдіївки та Шахти Бутівка, де російсько-терористичні підрозділи обстріляли опорні пункти ЗСУ з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь у районі Пісків. По захисниках Верхньоторецького били з гранатометів, а по українських військовослужбовцях поблизу Кам’янки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку опорні пункти в районі Кримського окупанти обстріляли з міномета калібру 120 мм.

Аби пригасити вогневу активність ворога, сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Як повідомляла “Новинарня“, за попередню добу бойовики обстріляли позиції сил АТО загалом 32 рази.

Читайте також:

У Мар’їнці внаслідок обстрілу поранений цивільний підліток

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна