Путін звільнив від податків росіян, що потрапили під західні санкції

 

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що дозволяє росіянам, які потрапили під західні санкції, не звітувати про доходи та не платити податки в Росії в особливих випадках.

Закон має зворотню силу, він діє з 1 січня 2014 року, передає “Радіо Свобода”.

Раніше поправку до Податкового кодексу, подану депутатом від “Єдиної Росії” Андрієм Макаровим, ухвалила в третьому читанні Державна дума РФ.
Закон дозволяє росіянам, у яких є бізнес або майно за кордоном і яких зачепили санкції, не ставати податковими резидентами Росії.
29 березня законопроект схвалила Рада Федерації, верхня палата російського парламенту.

В американському санкційному списку фігурують 56 росіян, у європейському – 157 громадян Росії та України. Так відзначена їхня роль в анексії Криму та підтримці проросійських сепаратистів на сході України.
Серед них – підприємці Роман і Аркадій Ротенберги та Геннадій Тимченко, яких вважають близькими друзями й компаньйонами президента Путіна.

Читайте також:
США і ЄС єдині щодо збереження санкцій проти Росії, – посол при ООН Гейлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна