Порошенко вимагає припинити абонплату за газ

 

Рішення НКРЕКП про введення абонплати на газ має бути призупинено.
Про це заявив президент Петро Порошенко, передає прес-служба АП.

“Без діалогу з людьми такі рішення не приймаються”, – підкреслив він.

“Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує”, – цитує Порошенка прес-служба.

Як відомо, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.
Плату з 1 квітня споживачі мають покривати щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника). Для половини споживачів це означає незмінність загального платежу за газ, зазначають в НКРЕКП.
Це повідомлення викликало великий негативний резонанс у суспільстві.
Прем’єр Володимир Гройсман також заявляв, що Кабмін вимагатиме переглянути рішення НКРЕКП щодо абонентської плати за газ.

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк – колишній менеджер у кондитерській компанії Roshen Петра Порошенка в Москві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна