МЗС протестує проти призову кримчан на службу в інші регіони Росії

 

Міністерство закордонних справ України висловило протест з приводу призову мешканців Криму до російської армії. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

“Міністерством закордонних справ України висловлено рішучий протест Російській Федерації у зв’язку з її наміром провести призов на військову службу на тимчасово окупованій території АР Крим і м. Севастополь”, – йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

В МЗС зауважили, що це забороняє резолюція Генасамблеї ООН, яка встановила факт незаконної окупації Росією Криму.

“У цьому контексті було висловлено вимогу скасувати призов на військову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов’язань”, – ідеться в заяві.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 квітня в Росії розпочалася призовна кампанія, під час якої кримчан вперше змусять служити у всіх регіонах РФ, а не тільки на окупованому півострові, як раніше.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна