У Дніпрі судитимуть стюарда, який зливав “ДНР” інформацію про військових в аеропорту

 

Прокуратура Дніпропетровської області спрямувала до суду обвинувальний акт щодо бортпровідника однієї з авіакомпаній України, який сприяв діяльності терористичної організації “ДНР” (ч. 1 ст. 258-3 КК України, “тероризм”).

Встановлено, що в липні 2014 року обвинувачений, працюючи бортпровідником авіаційної компанії, збирав інформацію про дислокацію, чисельність, оснащення і рух авіаційної техніки підрозділів Збройних сил України на території міжнародного аеропорту в Дніпрі. Надалі зловмисник за допомогою мобільного телефону передавав дані представникові “ДНР” для використання в підготовці і проведенні терористичних актів на території України.

Оскільки обвинувачений перебуває за межами підконтрольної Україні території, щодо нього проводилося спеціальне досудове розслідування.

Пособнику бойовиків загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такого, інформує прес-служба Генпрокуратури.

Читайте також:
На Закарпатті заочно судитимуть росіянина,
який вербував заробітчан для “сепарських” акцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна