“Режим тиші” триває: за добу бойовики вели обстріли в усіх напрямках, у ЗСУ є поранений

 

Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи про режим припинення вогню, за минулу добу, 2 квітня, російсько-окупаційні війська  32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Один український боєць отримав поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Провокаційні обстріли тривають на всіх напрямках. Але найбільшу вогневу активність бойовики проявлявляли на Маріупольському напрямку. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях морських піхотинців у районі Павлополя. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював захисників Красногорівки. Провокаційний вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї застосовував поблизу Водяного, Широкиного та Чермалика.

На Донецькому напрямку найбільша кількість обстрілів була зафіксована під Авдіївкою, захисників якої окупанти накривали вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З гранатометів обстрілювали захисників Зайцевого, Троїцького та шахти Бутівка. З великокаліберних кулеметів били по позиціях поблизу Кам’янки та Опитного. В районі Троїцького активізувався ворожий снайпер.

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів російсько-терористичні підрозділи вели вогонь по опорних пунктах українських військ біля населеного пункту Кримське. Зі стрілецької зброї обстрілювали захисників Валуйського та Станиці Луганської.

При цьому, незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримувалися “режиму тиші” й вогонь у відповідь не відкривали, зазначають у штабі АТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна