В Україні почали безплатно страхувати учасників АТО

 

Учасникам АТО у Вінниці вручили перші страхові сертифікати, оплачені міською владою.
Цей механізм дозволить військовим у разі отримання важких поранень збільшити виплати на лікування максимально до 100 тисяч гривень та отримати кошти оперативно, повідомляє “Новинарня” з посиланням на ВЦДУ АТО.

Перші шість вінницьких військових, які йдуть служити за контрактом до Збройних сил України, отримали страхові сертифікати 30 березня.
Відповідне рішення ухвалила міська рада, погодившись фінансувати страхові виплати.

Зазначається, що така міська програма страхування — перша в Україні.

“При підготовці цих договорів ми консультувалися з бійцями АТО, аби прописати всі необхідні процедури. Максимальна сума виплати за страховим договором — 100 тисяч гривень. Її отримають рідні бійця [додатково до державних виплат] у випадку його загибелі. Якщо військовий поранений, у залежності від важкості поранення і його наслідків, йому виплачують кошти у межах 100 тисяч гривень для лікування. Термін дії договору — один рік”, — розповіла виконавчий директор страхової компанії “Місто” Юлія Федина.

За її словами, такий страховий продукт — унікальний у своєму роді, тому що страхові компанії уникають страхувати події, пов’язані із військовими діями.

Про можливість страхування майбутнім військовослужбовцям повідомляють у віськкоматі.

Страховики мають пояснити всі деталі договору і підписати його з контрактником.

Договір починає діяти із моменту перебування військового в зоні АТО. Міська рада сплачує близько 4 тис. грн. за страхування кожного військового як страхові платежі. Всі інші кошти, які надаються після страхової події, виплачує страхова компанія. Виплата обіцяють проводити протягом п’яти днів.

“У договорі є така особа як вигодонабувач, його призначає застрахований, це людина із числа рідних, кому він довіряє. Це на той випадок, якщо військовий буде поранений у бою і не зможе фізично отримати виплату, а гроші будуть потрібні на лікування, їх отримає вигодонабувач і супроводжуватиме його лікування”, — зазначила Юлія Федина.

Читайте також:
Міноборони оприлюднило кількість військових,
загиблих і поранених з початку АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна