Перед початком “перемир’я” ситуація на фронті загострилася: 10 поранених

 

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції ускладнилася. За минулу добу, 31 березня, російсько-терористичні війська 94 рази обстріляли позиції Збройних сил України, використовуючи переважно важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Поранено десятьох військовослужбовців сил АТО. Про це йдеться у зведенні прес-центру АТО.

ОНОВЛЕНО. “Двоє з них (поранених) – військовослужбовці Нацгвардії України, решта – зі складу ЗСУ”, – повідомив на брифінгу вдень 1 квітня речник Міноборони Андрій Лисенко.
Він уточнив, що один з бійців НГУ отримав поранення під час обстрілу Широкиного, інший – підірвався на вибуховому пристрої у Зайцевому.

Епіцентром використання важкого озброєння став учора Маріупольський напрямок. Із переносних ракетних систем залпового вогню “Град-П” (“Партизан”), артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм російсько-терористичні підрозділи накривали позиції ЗСУ поблизу Водяного та Гнутового. Зі 122-мм артсистем, 120-мм мінометів ворог відкривав вогонь по захисниках Широкиного, Павлополя та Красногорівки. Проти морпіхів у Широкиному противник застосував зенітну установку ЗУ-23-2 та озброєння БМП, а оборонців Березового обстрілював із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По захисниках Талаківки ворог бив з міномету калібру 120 мм.

Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано вчора на Донецькому напрямку. З артсистем калібру 122 мм, мінометів 120 мм та 82 мм, гранатометів ворог гатив по захисниках Троїцького. Мінометами калібру 120 та 82 мм противник накривав позиції поблизу Верхньоторецького, Луганського та Опитного. Зі 120-мм мінометів та озброєння БМП бив по опорних пунктах шахти “Бутівка”. Танки, міномети калібру 82 мм та гранатомети різних систем бойовики застосовували проти оборонців Авдіївки та Опитного. 82-мм мінометами та гранатометами обстрілювали позиції під Зайцевим. Зі 120-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів НЗФ били по опорних пунктах поруч Невельського. Поблизу Авдіївки та Верхньоторецького активізувалися також ворожі снайпери.

На Луганському напрямку найгарячіше учора було під Кримським, опорні пункти поблизу якого російські найманці накривали з важких 152-мм артсистем, танка, мінометів калібру 120 та 82мм. Зі 120-мм мінометів ворог гатив по позиціях сил АТО під Попасною та Новоолександрівкою, а з гранатометів – по опорних пунктах поруч Катеринівки.

Зі стрілецької зброї було обстріляно контрольний пункт “Марїнка”, без втрат з українського боку.

“Аби подавити вогневу активність противника, українські військовослужбовці неодноразово відкривали вогонь у відповідь”, – ідеться у зведенні.

Як відомо, 31 березня було останньою добою перед початком “велиеоднього перемир’я”.

Читайте також:
Тимчук про «перемир’я» з 1 квітня: за фактом, провалено ще до офіційного початку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна