“Допомога йде”: генерал Наєв почав “кривавий” флешмоб на допомогу дітям Донбасу

Начальник штабу командування Сухопутних військ ЗС України Сергій Наєв долучився до загальноукраїнського гуманітарного проекту “Допомога йде”: генерал-лейтенант здав кров на потреби медичних закладів Дніпра, розпочавши таким чином “флешмоб” на допомогу хворим дітям Донбасу.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО, акція відбулася в суботу, 1 квітня, на Дніпропетровській обласній станції переливання крові.

Генерал Наєв підкреслив, що сьогодні на лінії фронту дуже важко надати планову кваліфіковану медичну допомогу мешканцям, які залишились у районі зіткнення, і особливого медичного піклування потребують діти. За його словами, військовослужбовці груп цивільно-військового співробітництва (CIMIC) координують роботу проекту “Допомога йде” та виконують завдання щодо надання гуманітарної допомоги лікувальним закладам та мирним мешканцям у зоні АТО.

“Я офіцер, генерал… собистим прикладом закликаю своїх бойових побратимів взяти участь у флешмобі”, – зазначив Сергій Наєв.

Проект “Допомога йде” починаючи з січня 2017 року реалізує оперативне командування “Схід” (командувач – Наєв) спільно зі штабом АТО, за ініціативи та підтримки народних депутатів України, голови Дніпропетровської обласної ради та голови Запорізької ОДА. Проект реалізується на базі медичних закладів Дніпропетровської та Запорізької областей і має на меті надати медичну допомогу місцевому населенню в зоні проведення АТО.

Як повідомив сьогодні офіцер відділу цивільно-військового співробітництва ОК “Схід” старший лейтенант Борис Кутовий, впродовж трьох місяців у рамках проекту “Допомога йде” висококваліфіковану безоплатну медичну допомогу надано вже 43 хворим.
Зокрема, в Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні 24 дитини із зони АТО проходили лікування у відділеннях реконструктивної хірургії та онкології, нефрології, ортопедії, урологічному відділенні, лікування на опікових та ЛОР-ліжках. Проведені успішні хірургічні втручання, у тому числі видалення нирки та хірургічне втручання на серці. Чотири дитини успішно пролікували в Дніпропетровському обласному офтальмологічному центрі.

У Запоріжжі проходять лікування 25 хворих дітей із населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення.

На початку квітня проект “Допомога йде” доправить на лікування до медичних закладів Дніпра 19 дітей із Ясинуватського та Мар’їнського районів Донецької області.
“Медичні діагнози дуже важкі – це хвороби серця, лейкози, психогенні травми та інші. Усі діти госпіталізуються разом із батьками”, – повідомив Кутовий на звітній конференції проекту в Краматорську.

Говорячи про перспективи, ініціатор проекту – народний депутат України Тетяна Ричкова зауважила, що вже найближчим часом до проекту “Допомога йде” долучаться медичні заклади Миколаївської та Закарпатської областей. А в майбутньому планується закріпити за кожною лікарнею Донеччини й Луганщини, яким сьогодні вкрай бракує медперсоналу, висококваліфікованих спеціалістів із медичних закладів міст України.

Читайте також:
Лікарні Дніпра почали приймати пацієнтів із “сірої зони” Донецької області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна