Завод “Ленінська кузня” Порошенка нарешті декомунізували

 

Акціонери суднобудівного заводу “Ленінська кузня” (Київ) на загальних зборах вирішили перейменувати підприємство у “Завод “Кузня на Рибальському” і змінити форму власності з публічного акціонерного товариства на приватне акціонерне товариство.
Про це йдеться в повідомленні підприємства, передають “Українські новини“.

Як відомо, 2016 рік суднобудівний завод “Ленінська кузня”, за попередніми даними, закінчив із прибутком 8,498 млн. грн. (збиток підприємства в 2015 році склав 5,535 млн. грн.).

“Кузня” спеціалізується на виробництві танкерів-хімовозів, сухогрузів, контейнеровозів, морозильних риболовних траулерів, суден спеціального призначення, котельних агрегатів і судноремонті.
Пакетом із 83% акцій ПАТ володіє “Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд “Прайм ессетс кепітал” президента Петра Порошенка. У цей фонд Порошенко передав свої бізнес-активи задля формального дотримання закону про розділення бізнесу і держслужби.
Ще 11,5% належить ПАТ “ЗНКІФ “ВІК” нардепа Ігоря Кононенка – заступника голови фракції “Блок Петра Порошенка” у ВР.

Читайте також:
На заводі Порошенка заклали два десантні катери типу “Кентавр” для ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна