Теракт “пакистанського Талібану”: щонайменше 24 загиблі

 

Щонайменше 24 особи загинули і близько 70 отримали поранення внаслідок вибуху і місті Парачинар на північному заході Пакистану. Про це інформує BBС.

Як повідомляє Reuters, вибух стався у віддаленому районі, що межує з Афганістаном, коли люди зібралися на п’ятничну молитву біля входу в шиїтську мечеть.

Місцевий депутат Саджида Хусейн повідомив, що перед вибухом сталася перестрілка. Він охарактеризував інцидент як теракт.

“Напад стався в жвавому районі і, очевидно, мішенню була жіноча мечеть”, – сказав він.

Місто розташоване в регіоні, де здебільшого проживають шиїти.

Відповідальність за вибух взяло на себе заборонене ісламістське угруповання “Техрік-і-Талібан Пакистан” (TTP), яке часто згадується як пакистанський “Талібан”.

Група заявила, що вибух був частиною її операції під назвою “Газі”, названої на честь радикального лідера ісламістів, вбитого пакистанськими силами безпеки в 2007 році.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна